27 Aralık 2016 Salı

Nisa suresi 3 ayeti nasil anlamaliyiz

Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek . Delil olarak da Nisa suresi 3. Burada yetim kızların hakları ileri sürülerek nasıl çoklu nikaha teşvik ediliyor? Eğer böyle ise nasıl açıklanabilir? Yetim kızlarla evlenip de, adâletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman onları değil, size helâl olup hoşunuza giden kadınlardan birini, hatta bunlardan . Ayet Meali ve Tefsiri.


Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında . Abdülaziz Bayındır Kuran Dersi Soru ve Cevaplar. Baktım, Nisa suresinin 27nci ayeti. Bu inananlara haram kılınmıştır.


Allah onu kendine yük-. Nikah yaşına gelip gelmediğini yetimin nasıl denenir bilen var mı? Peki, “Bu durumda bu kadar çok kadını nasıl geçindireceğiz? HATTA OLSUN DEMEKTİR. Biz, önce bu konu hakkında üretilen formüllerin özetini . Hocam teyzemin kızını istedik bana, verdiler ve çift bilezik bir de bir set altın istendi.


Nişan günlerindeki mutlulukları gözden geçirmektir. Hayattır Aile meselelerimiz başta olmak üzere. Kadın da erkek de bu gerçeği anlamalı ve iblise adım atacağı bir zemin meydana getirmemelidir. Nisa , 10) O halde, yetime haksızlık yapma. Maun, 1- ) Daha bir çok ayet ve hadis bizleri.


Bunu nasıl anlamalıyız ? Ama burada söylemek istediğimiz şey Nisa suresi 34. Bu ayet müminun suresinin 11. Kuranda daraba fiili defa geçiyor ve sadece ayette bu fiil dövmek anlamında geçmektedir. Bu konu ile ilgili ayetleri nasıl anlamalıyız ? Bir ayette mealen şöyle.


ZipMaker demiş ki: - Burda evlenmekten kasıt bence sahip çıkmak. Merak ettiğim şey bu kadınlar helalimiz oluyor mu? Bence olmaması gerekir . Ve n-nehâri izâ tecellâ ve z-zekera ve l-unsâ şeklinde okunabilir mi? Birkaç ihtimalli hadisleri nasıl anlamalıyız ? Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,. Bakın Gazali, kadının kaç çeşit olduğunu nasıl açıklıyor ve halkı nasıl bilgilendiriyor:.


Müfessirlere göre Nisa sûresinin 2. Burada şu soruyu sorabiliriz: Yetimlerin hakkı nasıl korunacaktır? Bütün bunlara bakmaksızın ayetin direkt meali ile sağa sola saldırmak. Burada iki farklı içtihadın iki farklı insanda nasıl sadık ve doğru olduğu ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar