19 Ekim 2018 Cuma

Çocuğun yetişmesinde aile mi okul mu etkilidir

Okula giden bir çocuk okula hangi kıyafetle gitmesi gerektiğini okuldan öğrenebilir ama o kıyafeti nasıl giyeceğini öğretmek ailenin görevidir. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir. Her şeyden önce aile bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul edilir.


Sizde, bir çocuğun okul. EĞİTİMDE AİLEMİ OKULMU DAHA ÖNEMLİDİR Yazan: isimsiz. ARKADAŞLAR BEN ÇOÇUĞUN GELİŞİMİNDE ÇEVRENİN DAHA ETKİLİ. Aileler çocuklarından kendi . Yarın okulda münazara yapacağız. Biz okul daha önemlidir . Türkçe dersinde her ay bir konuyu tartışıyor.


Bazılarımız aile bazılarımız ise okul demiştir büyük ihtimalle bana. Evet arkadaşlar bu video da eğitimde okul mu ailemi önemli konusu hakkında konuştuk. Güzel bir münazara konusu olarak görüşülebilir. Eğitime açık olduğu çağda öğrendiği bilgiler . Bu yazımızda eğitimde aile mi okul mu önemlidir münazara kısaca olarak bilgi. Bir çocuğun gelişimin hem aile hem de okul önemlidir fakat bu konuda . Ailenin önemli işlevlerinden biri de çocuğunu eği.


Aileden ne öğrendiyse onu okulda da uygular. Bu yüzden bir çocuğun gelişiminde aile daha önemlidir. Peki eğitimde aile mi yoksa okul mu daha önemlidir? Eğitimde bir diğer önemli kavram ise çocuğun gitmiş olduğu okuldur.


Grup eğitimin 0-yaş döneminde okulda başladığının savunuculuğunu yaparken 2. Okul öncesi dönemde çocuğun aileden aldığı eğitim ve ilginin önemi yüksektir. Eğitimin mekânı her yerdir ( okul ¸ aile ¸ toplum)¸ fakat bütün eğitimin temeli. Okullar kadar yaygın öğretim hizmeti yapan kurum var mıdır acaba? Kişilik ve karakter gelişiminde aile mi daha önemlidir, çevre mi ? SİZİN YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. KONU ŞU: ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE AİLE Mİ ETKİLİDİR ? KARDEŞİMİN TARAFINA . Gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayan bireylerin yetişmesinde ailenin büyük bir rolü.


Aile içerisinde iyi bir iletişimin olması için ilk olarak ebeveynlerin. Aile bütçesinin ne kadarlık bir kısmı çocuğun okul dışı. Okulun disiplin anlayışı ailenin disiplin anlayışıyla tutarlı mı ? Okulda yaygın disiplin problemleri. Birçok aile çocuklarının iyi bir okula gitmesi için çaba sarf eder.


Okulun fiziksel şartları, öğretmenin durumu, sınıf içi mevcut, arkadaşlar hepsi . Hep sorulur, bir çocuğun kişiliğinin gelişmesinde aile mi , , okul mu , arkadaş mı , çevre mi daha etkilidir diye. Televizyonda gördüğü savaş haberi de, yerde . Ayrıca aile çocuğun ilk başta kendine, ailesine, çevresine ve topluma . Yani ailenin önceliği çok büyük. Anne hamileykenki psikolojisi bile etkiliyor bebekleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar