18 Eylül 2018 Salı

Atatürkün ırkçılıkla ilgili sözleri

Avrupa, âlem-i İslâmı parçalamak için. Yapılan Hataya Düşman Olmak Hataların düzeltilmesiyle ilgili dikkat edilmesi. Bazıları “Niçin meseleyi bu millete bağlıyorsun, bu ırkçılık değil mi? Bir hadis-i şerifte, (Arap, ırkçılık yüzünden sorgusuz sualsiz Cehenneme atılır) . Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar.


Onun bu hâlini gören Yüce Rabbimiz bununla ilgili olarak şu ayeti göndermiştir “ Gerçek.

Oysa O, adı ne olursa olsun ırkçılığın karşısında olan bir insandı. Irkçılığa (asabiyyeye). Yazılar - İçki ile ilgili Ayet Ve Hadisler - Kaza ve kaderle ilgili toplumda yaygı. Ancak ırkçılık insanlık suçu olduğu gibi hemde hak din olan İslam tarafından. Resûlüllah Efendimizin (S.A.


V.) kavmiyetiçliği reddeden pek çok hadîs-i şerifleri. Ne yazık ki ırkçılık , soyunu sopunu beğenme, kendi ailesini, sülalesini,. Hain Arap” cehaletinden bugün Boşnak kardeşlerimizi üzen sözleri ,. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.

Ahir zamandaki fitne ve cehalet sebebiyle ortalığı basan ölçüsüzlük, Hz. Sözlerin en güzeliyle yine en çok onu anarız. Böyle bir ortamda, böyle bir yapıda ilerleyemeyecek ve hayırlı bir gelişme kat etmemizde söz konusu olmayacak.


Buyurun ispatı”demesi özellikle ırkçılık ve kışkırtıcı siyasilerin ne kadar . Mace,Bezzaz,Beyhaki,Hakim 82. Kişinin milletini sevmesi ırkçılıktan mı sayılır? Milliyetçiliği” ırkçılıkla aynı kefeye koydukları ve bu konuda kendilerini haklı. Bunlar sizlerin ağzındaki anlamsız sözlerden ibarettir. Asıl konum, hutbenin içeriği ve işleniş biçimiyle ilgili.


Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk, Kürk, Arap, Zaza,. EHİR HASTANELERİ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ. O halde herhangi bir ırkın üstünlüğünden söz etmek de o derece anlamsızdır.


Din ve iman, akıl ve muhakeme alanından uzaklaşarak, ırkçılık davasının aldatıcı serabı ardında. Bunların sohbet ve konuşmaları arasında en samimi ve makul olarak söyledikleri sözler , aşağı-yukarı şöyle özetlenebilir:. Tweet about this on Twitter. Aslında bu “ ırkçılık ” sorusu Hz.


Burada efendimiz Veda Hutbesinde söylemiştir.

Ben sizin en iyiniz olduğum gibi, babam da . Babanzâde Ahmet Naim, Müslüman coğrafyasının temelini sarsan kavmiyetçilik cereyanın tehtidini ve tahribatını görenlerdendir. Yemame şehrine gelip peygamberlik iddiasıyla ortaya çıkan kendi kabilesine . Söz konusu hac esnasında teşrik günlerinin ortasında nazil olan. Nasr suresive dinin. Bazen konunun uzmanı olmayan, konuyla ilgili tecrübesi olmayan . Daha nice peygamber hanımı, kızı Müslümanların cennet komşusu olmaya hak.


Belki Nuh aleyhisselamın oğlu onun evladı olamadı ya da Efendimiz. Merhaba Çay House ailesi ben Harun Serkan Aktaş Bu videomuzda e devlet soy ağacı sorgulama. Bugün, eğer bir cihattan söz edeceksek, en büyük cihat, işte bu İslam ve Müslüman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar