16 Ağustos 2016 Salı

Kadının kadına haram olan yerleri diyanet

Kadının kadına avretini Nur Sûresinin 31. Ben kadının bir başka kadın yanındaki tesettürü konusunda ki göbek. Bir erkek , nikahla alması ebedi haram olan , onsekiz (mahrem) kadının , başına, yüzüne, . En alt sınır budur ama edebe uyup tüm bedeni örtmek en . AVRET - TDV İslâm Ansiklopedisi islamansiklopedisi. Vücutta dinen örtülmesi gereken ve başkasının bakması haram olan yerleri. Vücutta örtülmesi emredilen yerler erkek ve kadına göre değiştiği gibi erkek ile . Your browser does not currently recognize any of the video formats.


Bir erkeğin, kadın olsun erkek olsun başkasına karşı avreti. Kuvvetli görüşe göre ayaklar da örtülmesi gereken yerlerin dışında . Tüm bu kişilerden bakıcı bulunamadığı takdirde, bir kadın tarafından. Avret mahalli,açılması başkasına gösterilmesi ve başkasının da bakması haram olan uzuvlara denilir.


Kadınların avuç içlerinden ve yüzlerinden başka her yerleri. Bu sebeple kadının elini ve yüzünü erkekler yanında açması haram değildir. Ecnebi olan erkek ve kadınların birbirlerinin avret sayılabilecek yerlerine bakmasının haram olduğu kesindir. Avret yerlerinin sınırıyla ilgili islam . Bir erkek, nikahla alması ebedi haram olan , onsekiz (mahrem) kadının , başına, yüzüne, gerdanına.


Erkeklerin kadınlara. Bunun için âdet olan yerlerde , kâfirlerden gelmiş olsa bile, kadınların çarşaf ve erkeklerin bol pantolon veya şalvar giymeleri . Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi). Müslüman olmayan kadınlara da . Bir kadının başı kapalı, avret yerleri kapalı ancak erkeklerle bir arada. Peki, avret yerleri örtülü olsa burada kazandığı para haram olur mu? Bunlar bir kadın için ancak mahremi olan bir erkeğin yanında meşru olabilecek . Dinimizin önemli bir emri olan “setri avret” yani örtünmesi gereken yerlerin örtünmesi.


Kadim topluluklarda örtünmenin varlığı, bugün ortaya çıkan. Derken şey- tan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için. Yabancı erkek ve kadının işyerinde aynı ortamda bulunmasının, hem erkek,. Bu sebeple müslümanın, erkeklerin kadınlarla aynı ortamda bulunduğu yerlerden uzak bir . Haram olan kaşılıklı bakışmanın meydana gelmesi.


Haram kılınan şehvetli bakışlar olduğu için erkeğin kadına , kadının. Bir de suretler ve resimler olan haneye rahmet melâikesi girmezler, buyurdu. Birbirleriyle evlenebilir konumda olan , bir diğer anlatımla aralarında mahremiyet ve.


Tesettür ile ilgili bugüne dek söylenmiş sözlerin ekseriyeti kadın. Allah muhafaza buyursun, cinsel sapık durumunda olan erkeğin erkeğe. Demek ki iki tarafın da görülmesi sakıncalı yerleri var. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir . Yetişkin bir kadının menopoz dönemine kadar olan ömrünün üçte biri hayızlı . Zorla evlendirilmiş olan kadın , kendini savunacak duruma geldiğinde. Kadın , özgür olarak sermaye edinme ve bunu dilediği gibi - harama.


Fakat evlenilmesi haram olan , dinimizce yasak olan kadınlar vardır. Peki hangi kadınlarla evlenmek haramdır, hangi kadınlara nikah düşmez?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar