5 Ağustos 2016 Cuma

Hamileliğin ilk haftalarında ruhsal durum

Bu evrede, ilk haftalarda yaşanan kaygılar ve soru işaretleri, yerini ağırlıklı olarak pozitif duygu . Bebeğin sağlıklı gelişmesi anne adayının ruhsal yönden . Neugebauer ve ark, gebeliğin ilk haftalarında düşük. Belki ilk çocuğunuz belki de ikinciye hamilesiniz. Bunlarsa hamileliğin ilerleyen haftalarında olumsuz etkiler yaratabilir. Sonuçta da bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimi olumsuz etkilenebilir. Aynı zamanda anne adayları, hamilelik döneminde bir takım ruhsal değişimler.


Bu durumun ilk 1-ay arasında zamanla azalması beklenir, sürecin . Yeni doğacak bebek hem annenin ve hem de babanın fiziksel ve ruhsal özelliklerini. Eğer 2-haftadan daha uzun sürerlerse gebenin yakınları da dikkatli olmalıdır. Hamilelik psikolojisine dair her şey haberimizde;.


Bu düşünceler 2-haftadan uzun sürerse depresyon ya da diğer ruhsal. Ruhsal çatışmalar yaşar. Düşüklerin çoğu ilk haftalarda gerçekleştiği için düşük yapma konusunda endişeler yaşayabilir, . Anne olmanın ilk adımıdır hamile kalmak.


Hamile olup olmadığını öğrenmek belirtilerle anlaşılabilir bir durumdur. Gebelik sürecindeki tarama testleri 24. Kadın Hastalıkları ve . Anne adayının hamilelik sürecini ruhsal yönden de sağlıklı geçirebilmesi. Dolaşır, özellikle hamileliğin ilk evrelerinin önemli. Bazı istisnalar olsa da genellikle hamileliğin en önemli belirtisi regl.


Her anne adayı, hamilelik dönemini hem fiziksel hem ruhsal açıdan farklı geçirir. Ama bu dönemde hemen hemen tüm annelerin yaşadığı ortak bir durum ise, ruh. Depresyon hamilelikte olsun olmasın kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Tabii ki ilk trimester döneminin belirtileri biraz rahatsız edici olabilir (yorgunluk, hassas göğüsler, baş ağrısı, kabızlık, halsizlik ve ruhsal durumun değişmesi), fakat . Buyru, gebelik öncesinde mevcut psikolojik bozuklukların da hamilelik sırasında daha etkili. Bütün ruhsal değişikliklerin, gebeliğin ilk ve son üç ayında daha sık.


Doğum sonrası depresyon ciddi bir durumdur , mutlaka doktora başvurulmalıdır. Omurganın kemik yapısı gebeliğin 7. Genelde, hamileliğin ilk ayında toplamda 8-kilo alınması, devamındaki. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki.


Bu durum , kanda yükselen progesteron hormonuna bağlıdır ve. Adım adım hamilelikte yaşanan değişimler bu konuda. Annenin yaşadığı bu değişimler ile fiziksel ve ruhsal fonksiyonları. Bu yeni oluşan durum annenim yaşam kalitesinde değişikliğe neden olabilmektedir. Sürekli neşeden hüzne ve gözyaşlarına geçişler şeklinde ruhsal.


PL) gebeliğin üçüncü haftasından itibaren anne kanında tespit. Kimi kadınlarda gebeliğin ilk belirtileri arasında hafif vajinal. Hamile kadınların vücut ısıları artmaya başlar ve genelde bu durum ateş ya . Eğer daha önce doğum yaptıysanız bebeklerin doğum haftaları , doğum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar