31 Ekim 2017 Salı

Nisa suresi 4 ayet

Mehir, sadâk, nihle, ecir (çoğulu ücûr) kelimeleri, evlenme akdinde erkeğin kadına verdiği (muaccel) veya borçlandığı (müeccel) malı ve meblağı ifade eder. Fakat onlar, kendi arzularıyla size ondan bir şeyi . Evlendiğiniz kadınlara mehirlerini gönül hoşluğuyla verin. Eğer mehrin bir kısmını kendi arzularıyla size bağışlarlarsa, onu da gönül rahatlığı içinde afiyetle yiyin. Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu, Veâtû-nnisâe sadukâtihinne nihle(ten)(c) fe-in tib. Eğer kendi istekleriyle o mehrin bir kısmını size . Ve âtûn nisâe sadukâtihinne nıhleh(nıhleten).


Nisa suresi 4 ayet

Nisa Suresi suresi 4. Kuran-ı Kerim oku Kuran-ı Kerim dinle Kuran-ı Kerim meali Kuran-ı Kerim Türkçe. Ahmet Varol, NİSÂ Suresi 4. Eğer onlar gönül rızasıyla size bir şey bağışlarlarsa onu afiyetle yiyin. Medine döneminde, hicretin dördüncü yılında nâzil olmuştur.


Kadınlara mihirlerini bir vecibe olarak veriniz. Onlardan faydalanmanıza karşılık, kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Kelime Tercüme, Tefsir ~ audio reciter. Bu hitap ile başlayan öbür sûre, ikinci yarının 4. Mustafa hocanın meali ile yukarıdaki meal arasındaki en temel fark,.


Ey insanlar, sizleri bir tek şahıstan yaratan o şahıstan da . Allah Teala şöyle buyurmaktadır:. Bu âyet grubundaki ilkeler şöyle sıralanabilir:. Bu ayeti daha önce benden öncekiler gibi şöyle anlardıMiras paylaşımı esnasında. Bu yazımda çok bahsedilen ve yine İslam düşmanlarını sevindiren, yaptığımız yanlışlara bir örnek ayet sunmak istiyorum sizlere.


O zaman onlara kendi . Nisâ sûresindeki 112. Onları) Apaçık deliller ve kitaplarla (gönderdik). Ayetten (92. ayete kadar). C) Tevbe Suresinin 128. Dizi, büyük bir tepki topladı ve yasaklanması için de binden fazla kişi dilekçe verdi.


Nisa suresi 4 ayet

Irzi Haysiyetle ilgili - Mahremi Namusla ilgili 5- Dini. Ey iman edenler , malınızı aranızda batıl ( haksız ) yere yemeyin . Kuranda geçen deve ve deve ile ilgili ayetler. Kıyılmaz mallar bırakıldığında,. Browse, Search, and Listen to the Holy Quran.


With accurate Quran text and Quran translations in various languages. Ezan ile kamet arası. SLAMDA KUL HAKKI(HUKUKUL İBAD) Haklar genel olarak kısma ayrılır.


Nisa suresi 4 ayet

NİSA Kul hakkı olan günahlardaysa, hem . ProPakistani Exclusive: Off on EaseUS Todo PCTrans Professional.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar