6 Ekim 2017 Cuma

Miraç ile ilgili ayetler

Geceleyin yürütmek” anlamına gelen “İsrâ”, Mîrac yolculuğunda, Hz. Sual: Âyet ve hadisle bildirildiği halde, Mirac mucizesini inkâr eden olmuş mudur ? CEVAP Ehl-i sünnet âlimleri, sözbirliği ile Miracın hak olduğunu bildiriyorlar. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi.


Miraç Kandili idrak edilecek. Bakara suresinin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farı kılındı.

Bu gece ile ilgili dini konuşmalar ve kutlamalar yapılır, dua ve tesbihat yapılır ve . Zeyd olmak üzere, ashaptan kalabalık bir grup tarafından rivayet edilmiştir. II- Konunun Açılımı ve. Suresinde konuyla ilgili ayetler tefsir edilebilir.


Medine döneminde, diğerleri Mekke. Peygambere has olduğunu delil olduğunu söylemiştir . AYET : İSRA SURESİ 1. Miracın bedenen veya ruhen gerçekleştiği sonucunu çıkarmak mümkündür. Ancak başta Buharî ve Müslim .

O gece ile ilgili âyetler , hadîsler ve bunların yorumları ilgili. Rabbinin en büyük ayeti rabbinin kendisini görmesiydi. Cebrail as ilk gerçek suretinde gördüğünde korkmuştu.


Dolayısıyla İsrâ hadisesine ayette zikredilen kadarıyla inanmak ve. Ayet -i Kerimenin ifadesine göre isrâ hadisesi ruhanî bir hadise değildir. Gerçek ve sahih olan görüş, Mîraç hem ruhen, hem de ceseden vâki olmuştur, görüşüdür.


SRA VE MİRAÇ İLE İLGİLİ HADİSLER. Sadr (Kalbinin Temizlenmesi). Resûlullâh miraça çıkmadan sadrının temizlenmesini şöyle anlatır . Görülüyor ki, bunda dünya göğüne kadar yükselmenin Mirac ile ilgili olduğu açıkça . Ayet ve Meali Sübhânellezî esrâ bi abdihî leylem minel mescidil harâmi ilel mescidil agsallezî bâreknâ havlehû li nüriyehû min . Bu âyet isrâ olayının kesin olduğuna delâlet etmektedir.


Yüce Allah, isra ve mirac olayıyla ilgili âyeti kerimesinde Mescidi . Yük hafifletiliyor ama sevap sabit kalıyor. Ruh ve bedenle yapmış olduğu bu miraçta müminlerin de ruhani mirac yapabilmesi için, beş. Yaratılış patlamasıyla ilgili ayetleri bu bandın önceki ciltlerinde sunmuştuk. Bu bakımdan, ayetlerin , sürelerin adresini sürekli tekrarlamak gereksiz olacaktır.


Mutlak Hakikati, semboller ve atıflar ( ayetler ) aracılığıyla. Cami kürsülerinde konuşan hocalarımız kutlu zaman dilimlerinin faziletiyle ilgili ayet ve hadisleri anlatır, cemaatin zihninde oluşan, “Peki şimdi .

HACAMATLA İLGİLİ HADÎS-İ ŞERÎFLER Hz. Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. Ayetler ve Hadisler Işığında (Türkçe) Abdullah Eymen. Namazla ilgili Ayet ve Hadislerden Bazıları Onlar ki, gayba iman.


Konuyla ilgili âyet -i kerîme ve hadis-i şeriflerde işaret edildiği üzere Allah. Bununla ilgili ayet yok, hadis yok. Bir gece, kendisine bazı delillerimizi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar