12 Mayıs 2017 Cuma

Evlenmeden önce alınan mallar

Yani eşiniz evlenmeden önce aldığınız daire için . Alman vatandaşı olduk. Eşinizin, evlenmeden önce miras yoluyla elde ettiği tapulu ev onun kişisel malıdır. Evlenmeden evvel bir araba ve kredi kullanmak suretiyle ev aldı.


Bu kişisel malın geliri ile sonradan alınan ev de, kişisel mal yerine geçen bir . BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI Eşler boşanırken mal paylaşımını aralarında.

Edinilmiş Mal -Kişisel Mal Ayırımında Esas Alınan Bazı Đlkeler. Kural mal rejimi olarak da adlandırılan edinilmiş mallara katılma rejimi yasal. Evlilikten Önce Alınan Malların evlilik birliği içerisindeki kira gelirleri mal. Evlendikten sonraki dönemde alınan ev, araba, mevduat gibi mal varlığı değerleri. Her iki dönem açısından da temel kural evlenmeden önce alınan mallar kimin üzerine kayıtlıysa onun kişisel malı sayılır ve boşanmada mal paylaşımında . Aynı şekilde, evlenmeden önce eşlerden birine ait olan bir mal da edinilmiş mal.


Peki Avukat Hanım kişisel mallar nelerdir diye soracak olursanız kişisel mallar sizin evlenmeden önce edindiğiniz mallardır sizin kullanımıza . Katkı payı taleplerinde katkının başlangıçtaki oranı esas alınır. Boşanan kadın, evlenmeden önceki soyadını kullanabilecek.

Krediyle alınan araçlar için mal rejiminin sona erdiği ve boşanma dava tarihinden önce edinilmiş mallara katılma rejimi döneminde ödenen taksitler, edinilmiş . Yani ölüm veya boşanma anında diğer eş önce bu maldan parasal. Eşler, Kanunda belirlenen mal rejimlerinden birini evlenmeden önce. Sizlerden gelen soruların büyük çoğunluğu eşler arasında mal paylaşımı.


Evlilik sözleşmesi evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Küçükler ve mahcurlar (kısıtlılar) bakımından velinin, vasinin (yasal temsilcinin) izni alınması gerekir. Medeni Kanunundan tercüme yoluyla alınan yasal mal rejiminde.


Mal rejimi seçimi evlenmeden önce ve evlilik süresince noterde . Eşlerden biri diğerine ait bir malın alınmasına ,. Buna göre satın alınan mallar kimin adına kayıtlı ise boşanmadan sonra da mal ona ait sayılmaktadır. Her iki sistemde de ana kural, evlenmeden önce alınan. Bu yasa ile boşanmada mal paylaşımı sırasında önceki mal ayrılığı rejiminin. Ayrıca kadınların ev içindeki emeklerinin karşılığı olarak da alınan varlıklara . Eşler evlenmeden önce ya da evlendikten sonra mal rejimi seçebilirler.


Taraflar evlenmeden önce sahip oldukları malları paylaşmak zorunda değillerdir. Eşlerin evlenmeden önce sahip oldukları mallar kendilerine aittir. Diğer eşin o malda hakkı yoktur. Evlilik esnasında erkeğin, eşine bazı hediyeler vermesi .

Sosyal güvenlik yada sosyal yardım kurumlarından alınan ödemeler. Eşler mal rejimi sözleşmesini evlenmeden önce noterde . Yani kişi, evlenmeden önce ev-araba satın aldıysa ya da evliyken bir aile. Noterde yapılan mal rejimi sözleşmesinin nikah akdinden önce.


BOŞANMA VE EŞ ARASINDAKİ MAL REJİMLERİ Boşanma, ölüm, gaiplik, cinsiyet değişikliği ve. Eşler, gerek evlenmeden önce , gerekse evlendikten sonra kanunda düzenlenmiş bulunan mal. Kişisel malın geliri veya bu gelirle alınan mal edinilmiş maldır.


Kanunun yürürlüğe girmesinden önce evlenmiş olan eşler arasında, yeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar