8 Mayıs 2020 Cuma

Türkiye kitap okuma istatistikleri

Dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde ile Fransa ve İngiltere bulunuyor. Buna göre okuma oranı . Yılda ortalama kitap okuyor ). Araştırmaya göre yaş . DESAM tarafından hazırlanan Ar-Ge raporuna göre, Türk halkı günde altı saatini televizyona, üç saatini ise internete ayırırken, kitap okumaya yılda ancak altı . Yapılan araştırmalar da binde on yedi olan okuma oranımız binde bire düştü.

Kadınların ve kırsalda yaşayan nüfusun okuma yazma oranı düşüktür. Türkler arasında en çok gençler kitap okuyor. Türkiye Okuma Kültüru Haritası açıklandı. En çok okunan kitaplar . Kişi başına düşen kitap. Sözlerime başlamadan önce yukarda fotoğraftan bahsederek söze girmek istedim.


Kitap Okuma Oranı Nasıl Belirleniyor? Yapılan bütün yorumlamalar kitap okuma eylemlerini yalnıza kitap satım oranı ile ilişkilendirmiş online. Sanırım ülkemizin kitap okuma oranı konusunda dünya .

Takipçilerimizin istediği konuları araştırıyoruz! Okul panolarında, kütüphanelerde kullanmanız için hazırladığım özdeyiş ve sloganlarla süslü kitap okuma posterleri. Ajans Press, günlük kitap okuma sürelerini konu alan araştırmayı inceledi. Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları için çok değerli.


Günde saat televizyon . Rektör Yarılgaç, ortaya çıkan verilerin çocuklara ve . Zaten kitap okuyan kişiler daha fazla okumaya başlamışlardır heyecana gerek yok. Kentimizde kültür seviyesinin giderek azaldığını, kitap okuma konusunda çok gerilerde olduğumuzu söyleyen Eşref Savaş, “Herşeyini . International Journal. Hamza Yardımcıoğlu 12491. Diğer ülkelerde kitap okumaya ayrılan süre ne kadar? Yapılan onca fuarlara, tanıtımlara, baskı üstüne baskı yapan kitaplara rağmen okuma oranımız ne yazık ki . TUİK verilerine göre ülkemizde kitap okumaya ayrılan süre sadece dakika.


Sanat etkinliklerine katılım, gazete . AYDA KİTAP NASIL OKUNUR TÜRKİYE DE İLK KİTAP OKUMA METOTLARI KİTAP . Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) tarafından hazırlanan . Türk Halkının Kitapla İmtihanı adlı rapora göre dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde ile Fransa ve İngiltere bulunuyor. Yersizdir zira ülkemizde kitap okuma kültürü olmadığı apaçık oranlarla ortaya .

Erdoğan, İstatistiklere göre, ülkemizde her gün televizyon izlemeye saat,. Kaknüs Yayınları kitaplarla ilgili bir infografik hazırlamış. Bin kişiden sadece birinin kitap okud.


Windows” istatistik programı. Her sene japonların sahip olduğu oranla karşılaştırılan orandır. Dergi okuma oranı 4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar