30 Nisan 2019 Salı

Nafaka kanunu değişiyor

Vatandaşların çağrılarına kulak veren hükümet yeni düzenleme için harekete geçti. Nafaka kaldırılıyor mu? Her şey büyük bir hızla değişiyor. Yasada her ne kadar “süresiz” ibaresi var ise de, Türk Medeni Kanunu m. YASA SÜRESİZ NAFAKA VE TAZMİNATIN DESTEKLEYİCİSİDİR. MEDENİ kanunun 1ve 1maddelerine adil bir düzenleme getirilmelidir.


Bazı kesimlere göre, nafakanın “süresiz” olması nafaka veren erkeğe. Her ne kadar kanun nafakanın kadınlara verilmesini düzenlemiyor, . Kanun yüzünden „mağdur“ olduğunu söyleyen bir erkek, eşi nafaka. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2.


Yargı Paketi süresiz nafaka ve icralık çocuk tartışmalarına son verecek” dedi. Kadın sırf nafaka için koca değiştiriyor. Böyle bir şey mi olur ya!


Zulüm oldu mu, Cenabı Hak tokatı atar. Son yılların en çok tartışılan konularından biri süresiz nafaka. Süresiz nafaka tartışmalarını bitirecek yeni düzenlemenin eli. O yüzden toplum erkeklerin nafaka yüzünden mağdur olduklarına inanmıyor” dedi. Biz deriz ki kanun karşısında bir kişinin hakları ihlal ediliyorsa yasa değişmelidir.


KADINLAR HAKLARINI ÖĞRENDİKÇE DEĞİŞİYOR. Bütün dünyada böyle bi kanunu. Getirilmesi planlanan alt sınıra göre ise, tamamen taraflara bağlı olarak değişiyor. Kadın ve erkek medeni kanunda eşit kabul edilmiş durumda. Kanunu Değişiyor : Kaçak Yapı Sahiplerine Ağır Yaptırımlar Yolda!


TL arasında değişiyor ” dedi. Yargı reformunda nafaka düzenlemesi ve af var mı? Yargıtay yolunun kapalı olması düzenlemesi değişiyor. Memurun mesaisi değişiyor. Kısa süreli evliliklerde ömür boyu nafaka uygulamasının kaldırılması ve nafaka.


Hrant Dink davası: Mahkeme başkanı bir kez daha değişti. Bir gün bile evli kalıp, . Velayeti alan kişi hayat şartları değiştiği takdirde, anlaşmalı boşanmada . Kamuoyunun tartıştığı bir başka konu olan nafaka mağdurları ve icra . Peki, nafaka yasası gerçekten süresiz mi ve tek örneği Türkiye mi? Gelir Vergisi Kanunu 25. Genel olarak nafaka alanlar. Emeklilik Yatırım Fonları, emeklilik sözleşmesinin türüne göre (grup veya bireysel emeklilik) değişir mi?


Fonlar, bireysel katılımcılara yönelik olarak bireysel . Kanun gayet açık ve düzenli fakat uygulanmıyor. Kasım Kadın Platformu üyesi Feride Eralp nafaka hakkına saldırıldığı düşüncesinde: Hem kadın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar